6 Şubat 2010 Cumartesi

Çin Açık yolcuları belli oldu!

2010 Çin Açık elemeleri, bugün yapılan son tur maçlarıyla sona erdi. Ana tabloya katılacak son 16 oyuncunun da belirlendiği maçlarda birçok sürpriz de yaşandı!

Elemelerin en büyük sürprizlerinden biri, bu sezona iyi bir başlangıç yapıp 2009 Shanghai Masters'ta Ronnie O'Sullivan'la final oynayan, sonrasında ise düşüşe geçen Liang Wenbo'dan geldi. Kendi ülkesinde yapılacak turnuvaya katılma hakkı kazanamayan Wenbo'yu mağlup eden Andrew Higginson ise Galler Açık'ta başlayan çıkışını sürdürmüş oldu.

Bir diğer önemli sürpriz ise Bjorn Haneveer'den geldi! Dün yapılan 3. eleme turunda Stuart Pettman'ı mağlup ettikten sonra, bugün de Matthew Stevens gibi ünlü bir oyuncuyu yenip ana tablo bileti alan Belçikalı oyuncu, kendisi için çok önemli sıralama puanlarını da kapmış oldu. Haneveer gibi çok tanınmayan bir oyuncu olan Rod Lawler (alttaki resim) da büyük bir sürprize imza attı ve Ricky Walden gibi önemli bir oyuncuyu yenerek ana tabloya dahil oldu. 38 yaşındaki İngiliz kariyeri için büyük bir adım atarken, 27 yaşındaki vatandaşı Walden ise Top-16 yolunda büyük bir kayıp yaşadı!Galler Açık elemelerinin rövanşında karşı karşıya gelen Graeme Dott ve Ken Doherty'den, sevinen taraf yine Dott oldu. Çıkışını devam ettiren bir başka oyuncu ise Maltalı Tony Drago! Drago'nun elemelerdeki inanılmaz performansı bugün de devam etti ve tecrübeli oyuncu, Stephen Lee'yi geçerek ana tablo bileti aldı!China Open elemelerinin dördüncü tur maçlarında alınan toplu sonuçlar ve turnuvanın ana tablosuna katılma hakkı kazanan son 16 oyuncu ise şöyle:

Maç 49 – Judd Trump - Tom Ford: 5-1
Maç 50 – Steve Davis - Mike Dunn: 3-5
Maç 51 – Gerard Greene - Michael Judge: 5-2
Maç 52 – Ricky Walden - Rod Lawler: 2-5
Maç 53 – Michael Holt - Robert Milkins: 3-5
Maç 54 – Liang Wenbo - Andrew Higginson: 2-5
Maç 55 – Graeme Dott - Ken Doherty: 5-2
Maç 56 - Barry Hawkins - Alan McManus: 5-1
Maç 57 – Stuart Bingham - Mark Davis: 2-5
Maç 58 – Joe Swail - James Wattana: 1-5
Maç 59 – Stephen Lee - Tony Drago: 2-5
Maç 60 – Dave Harold - Rory McLeod: 1-5
Maç 61 – Nigel Bond - Adrian Gunnell: 5-3
Maç 62 – Matthew Stevens - Bjorn Haneveer: 2-5
Maç 63 – Jamie Cope - Jamie Burnett: 5-3
Maç 64 – Fergal O'Brien - Sam Baird: 5-2

Not: Koyu renkle yazılan oyuncular, 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 2010 China Open'da mücadele etme hakkını kazandılar.

Elemelerin en yüksek serisi
134- Matthew Selt ve David Gray

Linkler:
Çin Açık elemeleri 1. gün raporu
Çin Açık elemeleri 2. gün raporu
Çin Açık elemeleri 3. gün raporu

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Snooker Türkiye Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template